Tamara Obrovac i Transhistria ensembleOvaj sjajni sastav vodi vas na jedinstveno i strastveno glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom kroz prizmu suvremenog jazza.


Interpretirajući Tamarinu unikatnu glazbu, izvanredni glazbenici njenog internacionalnog Transhistria ensemblea, vješto i prirodno spajaju suvremeni jazz izričaj s elementima istarske i mediteranske glazbe, postižući nevjerojatnu lakoću izričaja svojstvenu zaista samo najvećim umjetnicima.

Ovaj vrhunski sastav  poznat je po nevjerojatnoj alkemiji  te gotovo telepatskom razumijevanju  među glazbenicima; njihovi su nastupi prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju tekstova, kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument.

Upravo taj prirodni suživot različitih glazbenih formi i improvizacija karakterističan za način sviranja ovog ansambla, definitivno etablira Tamaru Obrovac kao iznimnu umjetnicu koja je koristeći elemente vlastite tradicije stvorila osebujan glazbeni izričaj, bivajući time sve više prepoznatljiva i prisutna na svjetskoj glazbenoj sceni. Njezina je glazba autentična, iskonska i suvremena, osobna i univerzalna, regionalna i globalna.

Tamara Obrovac – glas, skladbe
Uroš Rakovec – gitara, mandola
Fausto Beccalossi – harmonika
Žiga Golob – kontrabas
Krunoslav Levačić – bubnjevi