Ardemus kvartetOd svog osnutka u rujnu 2014. godine Kvartet je zabilježio niz uspješnih koncerata u Nizozemskoj, Hrvatskoj, Belgiji i Švicarskoj nastupajući u koncertnim dvoranama u Amsterdamu: NedPho Koepel, Muziekgebouw i Royal Concertgebouw, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, crkvi Sv. Donata u Zadru i Konzerthaus u Berlinu.

Ardemus kvartet pobjednik je 13. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnikaFerdo Livadić (Samobor, 2016.), dobitnik druge nagrade na 4. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo (Zagreb, 2015.), posebne nagrade žirija na Storioni Toonzaal Competition (Den Bosch, 2016.) i nagrade publike na Grachten Festival Conservatorium Concours (Amsterdam, 2016).

U svibnju 2017. g., Kvartet se plasirao u polufinale jednog od najprestižnijih natjecanja komorne glazbe – Osaka International Chamber Music Competition održanom u Japanu. Kao jedan od četiri finalista natjecanja Dutch Classical Talent za sezonu 2017./2018., Kvartet će imati priliku svirati turneju po cijeloj Nizozemskoj te će gostovati na nizozemskoj televiziji i radiju.

Ardemus kvartet usavršava se unutar programa komorne glazbe Netherlands String Quartet Academy na Konzervatorijuu Amsterdamu u klasi Svena Arnea Tepla i Marca Danela, te redovito surađuje s vodećim pedagozima i glazbenicima kao što su Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera, Arno Bornkamp, Vincent David i Jean-Denis Michat.

Članovi su:
Lisa Wyss, sopran-saksofon
Lovro Merčep, alt-saksofon
JenitaVeurink, tenor-saksofon
Yo-yo Su, bariton-saksofon