Božo Vrećo„Umjetnik anđeoskog glasa, koji liječi duše i otvara srca” slika je Bože Vreće na način kako ga slavni New York Times opisuje.

Ovaj lirski tenor s ogromnim vokalnim rasponom izaziva sa svojim neobičnim kastrato glasom i vizualnim identitetom oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz su o tome rasprodane poznate koncertne i kazališne dvorane te sakralni objekti u kojima nastupa širom Europe i svijeta.

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, kojizavršava sa zvanjem magistra, Božo Vrećo, rođeni Fočak, odlučuje se za novi početak u kojem muzika preuzima cijeli njegov život, postaje misija i jedini cilj te se seli u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

Sa svojim prvim sarajevskim bendom Halka objavljuje 2 albuma: Halka i O ljubavi.

Ubrzo se upućuje u solo karijeru i izdaje svoj vlastiti album Moj sevdah, na kojem je uz interpretacije poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija Lejlija, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. U nastavku je stvaranja posve nova ljubavna poezija opjevana na njegovom četvrtom, dosad najtiražnijem, albumu Pandora koji je izdan u Bruxellesu, Belgija.

Božina je a capella izvedba iskustvo koje publiku ostavlja bez daha.