Latica Anić i Lovre MarušićLatica Anić počela je učiti violončelo u klasi Mihovila Karuze u dobi od sedam godina. Aktivno je sudjelovala na majstorskim tečajevima kod međunarodno priznatih violončelista i pedagoga kao što su Miklós Perényi, Jérôme Pernoo, László Fenyö, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, Gary Hoffman i dr., a kao stipendistica zaklade Musikund Jugend pohađala je seminare Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Liechtensteinu.

Od 2010. godine studentica je Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Muzičkoj akademiji Kneževine Lihtenštajn. Akademsku godinu 2014./2015. provela je u okviru programa Erasmus na Muzičkoj akademiji u Karlsruheu u klasi Lászlóa Fenyöa. Diplomirala je u Zagrebu 2016. godine, a od listopada iste godine usavršava se u klasi Raphaela Merlina na Conservatoire à rayonnement régional de Boulogne-Billancourt u Parizu.

Pobjednica je nekoliko državnih i međunarodnih natjecanja, od kojih se među posljednjima izdvajaju prve nagrade na Međunarodnom violončelističkom natjecanju u Liezenu, Austrija, te na 3. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u Zagrebu.Lovre Marušić svoje prve poduke iz klavira dobiva od prof. Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv ugledne ruske pijanistice Natalije Troull, 2006. godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski koju je 2011. godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana, a nastavio u klasi Ljubomira Gašparovića kod kojeg je uspješno diplomirao ove godine i stekao titulu magistra muzike. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschulefür Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana.

Dobitnik je brojnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, a uz to je i dobitnik Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za iznimne rezultate tijekom studija.